018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Deveti trijumf Nadala na Rolan Garosu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Rafael Nadal i dalje vlada pariskom šljakom pošto je pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu stigao do devete titule na Rolan Garosu.

Đoković je pao na fizičkom planu posle drugog seta gde je učinio sve kako bi sprečio Nadala da napravi brejk, ali ipak nije uspeo.

U trećem setu Novaka gotovo nije bilo na terenu, dok kako je četvrti set odmicao Đoković se polako vraćao u igru. Srpski teniser je uspeo da vrati brejk, ali je na svoj servis poklonio pobedu protivniku.

Nadal je tako još jednom pokazao da mu nema ravnog na šljaci i da će Novak morati da čeka sledeću priliku da dođe do jedinog Gren Slema koji mu nedostaje.

Meč je trajao tri sata i 31 minut, a pariska publika je pokvarila kraj meča. Novak je promašio prvi servis na meč lopti, a kod drugog je hitnuo loptu u vazduh ali je propustio da ona padne na šljaku pošto su iz publike stigli povici.

Pariska publika donekle se odužila Novaku prilikom dodele trofeja, pošto ga je nagradila aplauzom na otvorenoj sceni koji je trajao nekoliko minuta. To je očigledno dirnulo Novaka koji je gotovo zaplakao, a zatim je održao svoj govor na francuskom pozdravivši publiku i čestitavši Nadalu.

 

 

 

 

Povezane vesti