018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Deseto međunarodno takmičenje u spremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“

Komentari: isključeni

U Nišu su se deseti, jubilarni put, susreli ljubitelji riblje čorbe. Sto sedam takmičara iz Slovenije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Srbije oprobaće se u spremanju ovog spcijaliteta u okviru manifestacije ’’Zlatni kotlić’’, koji se ove godine održava 9. i 10. maja na Niškom sajmištu.

„Zlatni kotlić“, deseto međunarodno takmičenje u spremanju riblje čorbe, podstaklo je mnoge ribolovce i ljubitelje ribe da se takmiče u spremanju ovog specijaliteta. Sto sedam takmičara iz Srbije i susednih zemalja, došlo je na niško sajmište, kako bi pokazali svoje kulinarsko umeće. Osim što privlači veliki broj Nišlija, manifestacija „Zlatni kotlić“ je, za deset godina, koliko se održava postala i niški brend.

Iz Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša kažu da je i Nišlije i posetioci iz drugih gradova jednako uživaju u mirisu i ukusu riblje čorbe. Ono što ovoj manifestaciji daje posebnu draž je sam ritual kulinara u pripremanju ovih ribljih specijaliteta u kotliću. Bilo da su oni profesionalni kuvari ili amateri trude se da svoj posao odrade što bolje i svaki od njih ima svoju kulinarsku tajnu.

U subotu će se učesnici, osim u spremanju riblje čorbe oprobati i u spremanju ostalih ribljih specijaliteta, a nakon toga će se proglasiti pobednici desetog niškog „Zlatnog kotlića“.

 

 

 

Povezane vesti