018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Deset sati razgovora, neizvestan ishod

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Posle gotovo deset sati razgovora u okviru osme runde dijaloga Beograda i Prištine nema informacija o toku dijaloga, mogućnosti dogovora, pa ni o tome da li će biti okončan večeras.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da će novi zajednički sastanak delegacije Beograda i Prištine sa visokom predstanicom EU Ketrin Ešton biti održan večeras „ako za to bude bilo prostora“ i ako „ima o čemu da se razgovara“.

Osma runda razgovora Beograda i Prištine počela je danas pre podne, najpre odvojenim sastancima Eštonove s pregovaračkim timova. Usledio je zajednički sastanak, koji je u jednom trenutku popodne prekinut na 20-tak minuta radi konsultacija. Ešton se potom sastala ponovo samo sa timom Beograda, a nastaviće, odvojeno, s prištinskim timom.

U 20,00 časova još nije bilo izvesno da li će večeras biti još jednog trojnog sastanka, kao i da li će se dijalog nastaviti i sutra. Vulin je u međuvremenu rekao novinarima da nema pomaka, niti je pregovaračima do sada ponuđen bilo kakav papir.
„Sto se tiče Srbije ovo nije završna runda, spremni smo da pregovaramo dok se ne nađe rešenje, mi nismo ovde da bismo robovali datumima. Mi ove pregovore ne povezujemo sa datumom“, kazao je Vulin. (Tanjug)

Povezane vesti