018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Demolirani lokali Albanaca

Komentari: isključeni
Tagovi:

Tanjug: U Novom Sadu noćas je demolirano nekoliko lokala čiji su vlasnici Albanci, a u Vršcu je pričinjena materijalna šteta na tri pekare. Jedna osoba privedena, a u MUP-u kažu da rade na identifikaciji učesnika incidenata.

U Novom Sadu demolirana je pekara „Evropa“, koja se nalazi na Bulevaru Cara Lazara, pekara „As Pek “ je izgorela, a kamenovan je i lokal „Baš ćevap“.

Kako prenosi Radio 021 „As Pek“ u Rumenačkoj 7 je skoro potpuno izgoreo unutra pošto je u pekaru ubačen molotovljev koktel. Objekat je sada zatvoren, a vatrogasci su intervenisali sa dva vozila i nekoliko vatrogasaca i sprečili da požar zahvati okolne lokale i stanove.

U pekaru „Evropa“ na Bulevaru cara Lazara grupa huligana je oko dva sata posle ponoći upala i vređala radnice po nacionalnoj osnovi. Potom su bacili nekoliko kamenica na izlog. Radnice su inače bile srpske i mađarske nacionalnosti, prenosi taj radio.

Za sada se ne zna da li su u pitanju isti počinioci.

Na tri pekare u Vršcu pričinjena je manja materijalna šteta, ali nema povređenih, rekao je Tanjugu portparol Policijske uprave Pančevo Jovica Antonić.

Policija je trenutno na licu mesta i obavlja uviđaj, dodao je on, nakon čega će biti poznato više detalja o ovim događajima.

Kako prenosi portal eVršac.rs nepoznati počinioci noćas su kamenicama polupali izloge, rashladne vitrine i reklame na tri pekare u Vršcu čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalnosti.

Demolirane su pekare u Ulici Nikite Tolstoja, na uglu Drugog oktobra i Zelengorske i u Dvorskoj ulici.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa predstavnicima Policijske uprave Novi Sad obići će danas nekoliko novosadskih pekara koje su bile meta napada vandala u prethodnim danima. Tokom dana, kako se dodaje u saopštenju iz kabineta gradonačelnika, planiran je obilazak pekara Evropa, As Pek, Baš ćevap i Vojvođanka.

I u toku jučerašnjeg dana vandali su napali nekoliko pekara čiji su vlasnici Albanci. U Novom Sadu kamenovana je pekara „Vojvođanka“ u ulici Petra Drapšina u Novom Sadu, a u Somboru je spaljena pekara „Dva brata“, dok je na pekaru u Staroj Pazovi bačena je bomba.

 

Napade su juče osudili predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Pokrajinski ombudsman, Liberalno demokratske partija i Liga socijaldemokrata Vojvodine.Gradski odbor Demokratske stranke najoštrije je osudio noćašnje napade na objekte koji su u vlasništvu sugrađana Albanske nacionalnosti i pozvala nadležne da oštro reguju i počinioce privedu licu pravde.

Povezane vesti