018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Demanti NTV na izveštaj B92

DEMANTI

Poštovane kolege,

u  informativnim emisijama televizije B92 dana 9.4.2013. godine, emitovan je prilog, u kojem vaš dopisnik iz Niša, između ostalog kaže “da je NTV u vlasništvu grada, da je pod uticajem lokalne vlasti i da o pretnjama (Predragu Blagojeviću) nije izveštavala“.

Niška televizija nije u vlasništvu grada jer je Javno preduzeće čiji je osnivač Skupština grada Niša.

Niška televizija nije pod uticajem lokalne vlasti, a u prilog tome govore činjenice da direktor NTV-a kao i glavni i odgovorni urednik nisu članovi nijedne političke stranke, već dokazani profesionalci.

Vaš dopisnik iz Niša u prilogu tvrdi “ NTV nije izveštavala o pretnjama Predragu Blagojeviću“.

NTV je prethodnih dana u informativnim emisijama, Telepres (centralna informativna emisija), vesti, jutarnji program  kao i kroz krol vesti izveštavala o događajima vezanim za pretnje uredniku portala “Južne vesti“.

Za sve naše navode imamo neoborive dokaze, odnosno snimke našeg programa koje možemo i da vam dostavimo.

Ovakvim izveštajem, bez druge strane, vaš dopisnik iz Niša naneo je nenadoknadivu štetu kako NTV-u tako i televiziji B92.

Zbog svega navedenog, a u skladu sa pravilima struke i Zakonom o javnom informisanju, tražimo od Vas da objavite naš demanti.

U Nišu, 9.4.2013. godine

Kolegijum Niške televizije

Povezane vesti

  • Nislija

    Toliko o “objektivnom I nepristrastnom” informisanju privatne TV sa sedistem u BG-sa nacionalnom pokrivenoscu !! Hvala im sto su nas, ovim sramnim NARUCENIM prilogom, potsetili one “NE PADA SNEG DA POKRIJE BREG, VEC DA SVAKA ZVERKA POKAZE SVOJ TRAG”!! Iznenadjeni su koliko smo mi u “unutrasnjosti“ Srbije sazreli i “bezobrazni” da trazimo manje od 10-od dela onoga sto vec decenijama imaju Vojvodina ( regionalni javni servis RTV ) I Beograd ( Regionalni javni servis STUDIO B + Nacionalni javni servis RTS )!?! Moze vise od 1000 zaposlenih u RTV, moze vise od 4000 zaposlenih u RTS Beograd ( koje finansiramo i mi ) a ne moze po 200-300 zaposlenih u nekoliko regionalnih javnih servisa “ jer bi dodatno opteretili republicki budzet” ?!? Licemeri su nervozni i ovim su napravili veliku gresku !? Dragi moji NTV-ovci, tuzite ih i trazite odstetu 10 mil. Evra ( jer se B92 VIDI U CELOM SVETU ) a pristanite na odstetu od 8 miliona evra ! Dragi moji sugradjani, ako ne bi postojao NTV kao regionalni javni servis, preko kog medija bi mi, od Nove godine, mogli da branimo BILO KOJI STVARNI INTERES zitelja Nisa i jugo-istoka Srbije!?! Da li bi to i kako, uopste, pokusali PEKARI, MESARI ili FOTOGRAFI- novopecene gazde i novi vlasnici privatizovane NTV ( PU,PU,PU-DALEKO BILO, NE POMERIO SE S MESTA) ?!?

  • APA

    Zasto ste cutali do 7. aprila kada su pretnje upucene danima pre toga? Takodje, ako je objavljivanje izjava Gradonacelnika reakcija NTV-a, onda svaka cast!

    Dakle, niste izvestavali sve dok nije bilo sigurno izvestiti – tj. kada je vec i Gradonacelnik dao izjavu. Do tada ste CUTALI! Na NTVu smo za pretnje saznali tek kada se objavili Gradonaclenikovu reakciju. To JESTE SRAMNO!