018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Delta holding seli Niš ekspres na Čamurlijski put (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Skoro je završena izgradnja novg kompleksa na Čamurlijskom putu, gde će usoro biti prostorije i graže Niš-ekspresa, a čim budu uvedeni struja i kanalizacija, ovaj prevoznik će se preseliti. Na lokaciji u ulici Blagoja Parovića, koja pripada Delta holdingu, sagradiće prikladnije sadržaje za urbani deo grada, kaže direktor Niš-ekspresa Zoran Jovanović.
Čim bude gotova celokupna infrastruktura Niš-ekspres se seli na Čamurlijski put. Ovaj kompleks još nema struju ni kanalizaciju, a kako najavljuju gradske vlasti, u naredne dve godine u planu je izgradnja kolektora i bulevara, što bi ovu lokaciju učinilo privlačnijom investitorima.
Ovde je izgrađeno oko 4800 kvadrata servisnih hala, hiljadu i po kvadrata poslovnog prostora i 24 000 kvadrata saobraćajnica. Kada radovi budu završeni biće ukupno više od 30 000 kvadratnih metara koji će, kažu u rukovodstvu Niš-ekspresa, obezbediti bolje uslove za rad ovog prevoznika.
Većinski vlasnik Niš-ekspresa je kompanija Delta holding, koja je i vlasnik zemljišta u ulici Blagoja Parovića, gde se sada nalaze garaže i kancelarije prevoznika. Tu bi, kako je ranije najavljivano, trebalo da bude izgrađen poslovno-stambeni kompleks, kažu u Niš-ekspresu.
Korisnici gradskog prevoza kojima bude bila potrebna administracija Niš-ekspresa, moći će sve da završe u kancelarijama na glavnoj autobuskoj stanici, kako ne bi dolazili na Čamurlijski put.