018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Delegacije Niša i Kaluge planiraju dalju saradnju uz redovne letove (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi: , , ,

Delegacija ruske oblasti Kaluga, koja je prvim sezonskim čarter letom kompanije ‘’Red wings’’ na relaciji Kaluga-Niš doputovala sa putnicima pre sedam dana na niški aerodrom, sastala se danas sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem i rukovodstvom aerodroma “Konstantin Veliki“. Razgovaralo se, između ostalog, o nastavku saradnje i mogućnostima da letovi na ovoj relaciji, postanu redovni.
Pre nedelju dana niški aerodrom dočekao je turiste i delegaciju iz ruske oblasti Kaluge. Dok su sa jedne strane turisti isključivo došli sa ciljem da borave na Kopaoniku, gradonačelnik Kaluge je sa ostatkom delegacije dolazak iskoristio i da sa gradonačelnikom Niša i rukovodstvom aerodroma “Konstantin Veliki“ razgovara o daljoj saradnji. Planira se da se ona pre svega odvija u oblastima sportskog turizma, privrede i ekonomije.
Aerodrom u Kalugi sa koga je pre sedam dana poleteo avion kompanije “Red wings“ počeo je sa radom pre šest meseci, a među prioritetima mu je, kaže Artamonov, Niš.
Iako je ruska delegacija ovde doputovala privatno, predlog je da se dve delegacije uskoro i zvanično sastanu kako bi se dalje dogovarali o međusobnoj saradnji. Ruski turisti su, inače, prvi put su boravili u Srbiji, a iz nje odlaze sa lepim utiscima.

Povezane vesti