018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Delegacija švedske ambasade – gosti gradonačelnika (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Delegacija švedske ambasade i producent dokumentarne predstave „Sedam“ bili su gosti gradonačelnika Zorana Perišića. Razgovaralo se o zaštiti žena od nasilja i uslovima koje im Niš pruža. Gosti su ukazali da je zaštita prava žena jedna od važnih stavki u Evropskoj uniji, a gradonačelnik je podsetio da Niš već tri godine ima regionalnu Sigurnu kuću. Predstava je večeras od 19 sati u niškom Narodonom pozorištu.

Sedam različitih priča o sedam žena boraca za ženska prava. Producent dokumentarne predstave „Sedam“ u pratnji savetnika švedske ambasade i Inicijative mladih za ljudska prava, gosti gradonačelnika. Glavna tema sprečavanje nasilja i pomoć ženama. Borba protiv nasilja nad ženama i njihova zaštita – Evropa očekuje usklađivanje sa njenim standardima.

A na sceni niškog Narodnog pozorišta, rame uz rame Olivera Kovačević, Ana Sofrenović, Gordana Čomić, Ivon Jafali, Aida Ćorović, Vesna Bujošević, Gordana Mitrović i Ana Saćipović. Posle Beograda, Novog Sada i Novog Pazara, Niš je poslednja odrednica. Predstava je deo međunarodne akcije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

 

 

 

Povezane vesti