018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Delegacija Sindikata Lenjingradske oblasti u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Predsednik Skupštine grada Mile Ilić primio je danas delegaciju Sindikata Lenjingradske oblasti  i njihove kolege iz niškog Samostalnog sindikata. Pričalo se o unapređenju odnosa i mogućoj saradnji.  

Ruski sindikat nudi posao srpskim radnicima. Prva poseta predstavnika  Lenjingradske oblasti i Sankt Petersburga niškom Samostalnom sindikatu već daje prve rezultate.  Za četiri dana upoznali su prviredu, tržište – i probleme. Primio ih je i predsednik Skupštine grada.

Rusi su kroz tranziciju prošli pre nekoliko godina. Kažu, već poznaju sve prepreke. Danas je Moskovska oblast najrazvijenija. Nezaposlenih nema – u usponu su građevinska i elektronoska industrija. Brodogradnja je na prvom mestu. Kolegama sindikalcima u Nišu nude recept.

Gosti iz Rusije su, kažu, utisak o Nišu popravili posle posete predsedniku Skupštine grada. Dodaju, ovo je prvi put da vide podršku vlasti i sindikatu.

Poseta ruskih sindikata za početak je otvorila prostor i za turističku saradnju. Poseban utisak ostavile su banje na jugoistoku Srbije. Vrata su otvorena i niškim privrednicima i radnicima. Kažu, Srbi su dobrodošli, i zbog bratskih odnosa dve države i zato što su dobri  radnici.

Povezane vesti