018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Delegacija Pala u poseti Opštini Pantelej (VIDEO)

Komentari: isključeni

Prijem političko-privredne delegacije Pala u opštini Pantelej rezultirao je dogovorima o budućoj saradnji, prvo kroz kulturu i sport, a potom i kad se stvore uslovi, za kooperaciju u oblasti privrede ove dve opštine.

Predsednik opštine Pantelej Srđan Savić istakao je da je ovo prva poseta gostiju iz Republike Srpske kojom su otvorena vrata za saradnju, ne samo sa Gradom, već i sa preduzetnicima iz cele jugoistočne Srbije.

Gosti iz Republike Srpske borave u Nišu na poziv predsednika opštine Pantelej Srđana Savića, koji je ranije posetio Pale, kako bi što pre konkretizovali saradnju u oblasti privrede i turizma. Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević izrazio je spremnost za investiranje u Pantelej.

U opštini Pantelej kažu da su optimisti kada je reč o budućnosti političko-privredne kooperacije , koja, kako su istakli ima veliki investicioni potencijal i za druge vrste saradnje.

Sedmočlana delegacija opštine Pale razgovarala je i sa predstavnicima Turističke organizacije Niša, a potom obišla i spomen-park Čegar i pantelejsku crkvu.

Gosti iz Republike Srpske boraviće u Nišu do 19. novembra, kada će biti i deo Mini-biznis foruma u organizaciji Regionalne privredne komore.

 

 

 

 

Povezane vesti