018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Delegacija nemačke privredne komore u Gradskoj kući

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Univerzitetski centar, raskrsnica železničkog i drumskog saobraćaja, kao i kvalifikovana radna snaga, samo su deo onoga što Niš može ponuditi stranim investitorima. Nemački investitori zainteresovani su za ulaganje u ovaj region, a jedan od prvih koraka načinjen je kontaktom predstavnika industrijske privredne komore i Grada Niša.

- Nemačke investicije već su prisutne na području jugoistoka Srbije i to u Prokuplju, Aleksincu i Leskovcu, a uskoro se očekuje i otvaranje dva prodajna objekta renomiranog nemačkog trgovinskog lanca “Lidl” u Nišu, kao i ulaganja u oblasti komunalnih delatnosti - rekao je gradonačelnik Zoran Perišić na prijemu za predstavnika industrijsko-privredne komore nemačke oblasti Srednji Rur.

Investicije nemačkih kompanija su dobrodošle, jer se radi o jednoj od najjačih ekonomskih zemalja na svetu koja i u uslovima ekonomske krize funkcioniše na visokom nivou. Interesovanje svakako postoji.

Merc je izrazio uverenje da će tokom boravaka u Nišu i gradovima u okolini biti napravljeni kontakti koji će uticati na nastavak saradnje i sklapanje novih poslova između srpskih i nemačkih privrednika. Delegacija nemačke privredne komore obići će Leskovac i Pirot, gde će takođe imati susrete sa privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Povezane vesti