018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Delegacija hrvatskih privrednika u poseti Nišu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Vazdušni saobraćaj, prehrambena i mašinska industrija imaju potencijal da postanu osnov ekonomske saradnje između Niša i Hrvatske, zaključili su danas na sastanku ambasador Hrvatske Gordan Marketić i gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić. Niš je posetila i delegacija hrvatskih privrednika koji su razgovarali sa Niškim preduzetnicima i predstavnicima Regionalne privredne komore o unapređenju saradnje i poslovanja ove dve zemlje.
Ekonomska situacija Srbije i Hrvatske je slična, pa je saradnja ove dve zemlje neophodna zarad obostranog napretka, zaključili su danas gradonačelnik Niša prof dr Zoran Perišić i ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Marketić.
Hrvatsku delegaciju koja je posetila Niš činilo je i 15 privrednika, koji su razgovarali sa vlasnicima preduzeća u Nišu. Prema njihovim rečima, saradnja je i do sada postojala, ali ona mora da se unapredi, a ovakvi sastanci i pregovori su najbolji način za to.
Trenutno je vrednost uvezene robe iz Hrvatske dosta veća od one koju Srbija izvozi, ali kako kažu predstavnici obe zemlje radiće se na tome da se saradnja poboljša. Podsećamo, spoljnortgovinski promet na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga veći je u prvih devet meseci veći za 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine