018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dečja interna klinika dobila neonatalni respirator (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Dečija interna klinika dobila je neonatalni respirator – aparat koji će prevremeno rođenim bebama omogućiti da dišu i sačuvati njihove živote. Ovaj respirator, čija vrednost premašuje 30.000 evra, donacija je kompanije „Jura“.

Već danas su sve prevremeno rođene bebe sa čitavog juga Srbije dobile veću šanse za oporavak i normalan život. Neonatalni respirator, koji je Dečijoj internoj klinici donirala fabrika „Jura“, stigao je u Niš i spreman je za korišćenje. Aparat je potpuno opremljen za rešavanje svih vidova respiratornih poteškoća, a ono što je najbitnije je da će aparat biti pluća i onim bebama ne težim od kilogram.

Neonatalni respirator spreman je za korišćenje, a disanje će omogućiti novorođenčetu iz Leskovca.

Kompanija „Jura“ već treću godinu zaredom donacijama pomaže Kliničkom centru u Nišu. Ova bezuslovna donacija, kako kažu nadležni, ne samo da vredi 30.000 evra, nego vredi živote beba

U Kliničkom centru imaju i odlično obučene kadrove koji će moći da rade na ovom aparatu, a kako dodaju, on je kamen temeljac za razvijanje nove medicinske discipline – perinatologije, koja se bavi prevremeno rođenim bebama.

Povezane vesti