018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dečiji crkveni hor Branko predstvljao Srbiju na gala Bozićnom koncertu u Rusiji (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na poziv Moskovske patrijaršije, niški Dečiji crkveni hor Branko predstvljao je Srbiju na gala Bozićnom koncertu u Rusiji.
To je bio jedini hor izvan Rusije i kako ističe 40 mladih horista, najbolja nagrada od njihovog domaćina su bile gostoprimstvo i ovacije. Sledeći put crkveni hor Branko nastupa za Nišlije, 26. januara na Svetosavskoj akademiji u Domu vojske.

Mladi horisti prezadovoljni su nastupom i prvom posetom Rusiji. Kako kažu organizacija njihovog boravka u Moskvi premašila je njihova očekivanja.
Ideju o nastupu u Moskvi dali su bajkeri niške podružnice ruskog moto kluba Noćni Vukovi. Ubrzo je stigao poziv od Moskovske patrijaršije, kao i blagoslov sprskog patrijarha Irineja i episkopa niškog Jovana. Pakovanje, letenje avionom do Moskve, a potom pevanje i druženje na kocnertu sa 400 pevača iz različitih ruksih ansambala postali su stvarnost.
Dečiji crkveni hor Branko, koji kroz duhovnu muziku, neguje srpsku tradiciju, sledeći put nastupaju na Svetosavskoj akademiji 26. januara u Domu Vojske.