018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Decenija rada departmana za novinarstvo i komunikologiju (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Departman za novinarstvo i komunikologiju preležao je sve dečije bolesti i danas ima veliku ulogu u profesionalizacijij medija u Nišu i Srbiji, istaknuto je na obeležavanju deset godina rada ovog departmana.
Filozofski fakultet punu deceniju stvara nove generacije novinara. Prema rečima studenata sa ove katedre, mladi obrazovani novinari mogu promeniti medijsku sliku Srbije.
Sa fakulteta kažu da su ponosni na rad departmana, a da o njegovom kvlaitetu najbolje svedoče bivši studenti koji danas rade u velikim medijskim kućama. Cilj im je, kako su istakli na obeležavanju desetogodišnjice rada, da studenti dobiju najkvalitetnije obrazovanje, kako bi sutradan, u svojim redakcijama na pravi način predstavljali ovaj departman,
Dekan filozofskog fakuleta u Nišu, Goran Maksimović, ističe da je departman za žurnalistiku jedan od najpopularnijig na fakultetu, i da se tu svake godine prijavi duplo više kandidata nego što ima slobodnih mesta.
Posebnu pažnju na obeležavanju desetogodišnjice privukao je dokumentarni film o departmanu, na kome su radili studenti. Osim filma, studenti su pripremili i program u kome su iskazali sve svoje talente.