018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dečak kritično nakon strujnog udara

Komentari: isključeni

Dvanaestogodišnji dečak koji je juče doživeo strujni udar na Železničkoj stanici u Nišu i dalje je u teškom stanju, rekao je za NTV zamenik direktora dečje hirurške klinike dr Dragoljub Živanović. Dečak je juče oko 16 sati, dok se igrao, pokušavao da se popne na jedan od vagona, kada ga je udarila struja napona 25.000 volti. Tom prilikom zadobio je teške opekotine opasne po život.

Kako saznajemo, dečak je zadobio teške opekotine od kojih su mnoge četvrtog stepena, a pojedini delovi tela su mu čak ugljenisani. Na Klinici za dečju hirurgiju konstatovane su duboke opekotine na čak 90% površine tela, a usled pada dečaku je ozbiljno povređena i glava. Kako je za NTV izjavio zamenik direktora dečje hirurške klinike dr Dragoljub Živanović dečak je i dalje u kritičnom stanju i u ovom trenutku nije zahvalno davati bilo kakve prognoze.

U Železnicama Srbije kažu da veoma žale zbog nemilog događaja, ali ističu da nema njihove odgovornosti, jer su vagoni bili propisno parkirani. Oni su još jednom upozorili građane da železnički sistem nije bezopasan i da bi trebalo da povedu računa prilikom boravka na stanici i kolovozu.

Da podsetimo, do nesreće je došlo juče nešto posle 16 sati dok se dečak sa drugovima igrao na Železničkoj stanici. S obzirom na to da se iznad vagona na koji je on pokušavao da se popne nalazio visokonaponski kabl, stvorio se strujni luk koji je dečaka odbacio s vagona i naneo mu teške opekotine.

Povezane vesti