018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dečaci Novak i Lazar putuju u inostranstvo na lečenje

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Konzilijum lekara, koji je formiralo Ministarstvo zdravlja, dao je preporuku da se lečenje četvorogodišnjeg Novaka Kokotovića, koji ima retko neurološko oboljenje, nastavi u Nemačkoj, što je Lekarska komisija za upućivanje pacijenata na lečenje u inostranstvo i odobrila.

Republički fond za zdravstveno osiguranje preduzeo je hitne mere oko organizacije, finansiranja i upućivanja detata u bolnicu „Krankenhaus Mara Maraweg“ u gradu Belefildu u Nemačkoj. Dečak ima Dendi Voker sindrom – gde dolazi do oticanja mozga i čestih epileptičnih napada, a oboljenje se javlja kod jednog od 30.000 mališana.

Njegovo zdravstveno stanje u poslednjih nekoliko dana naglo se pogoršalo, a u Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti dijagnostike i njegovog lečenja.

Republički fond za zdravstveno osiguranje, po hitnom postupku, organizovao je i upućivanje na lečenje teško obolelog dvogodišnjeg dečaka Koljibabić Lazara, kome je neophodna hitna transplantacija jetre u bolnicu u gradu Bergamo u Italiji. Dete će već sutra ujutro biti prevezeno avionom Vlade Srbije u grad Bergamo u Italiji.

Povezane vesti