018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Deca nisu otrovana gasom i hranom, uzrok još nepoznat

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Đaci škole u Šajkašu koji su juče sa simptomima trovanja primljeni u novosadsku bolnicu, osećaju se dobro, i za sada je isključena mogućnost trovanja gasom ali i hranom, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
U prostorijama škole tokom noći su postavljeni instrumenti za detektovanje hemijskih agenasa ali do ovog trenutka nije zabeleženo prisustvo bilo kog agensa.
Kako se navodi, u novosadskom Institutu za majku i dete juče posle podne su pregledana 44 učenika od 5. do 8. razreda.
„Sinoć je bilo 20 hospitalizovanih učenika, svi su zadržani preventivno, radi posmatranja. Sva deca se osećaju dobro, bez pređašnjih simptoma“, navodi Ministarstvo i ističe da se očekuju rezultati toksikoloških analiza ali da je isključena mogućnost trovanja hranom.
Juče je potvrđeno da se isključuje mogućnost trovanja gasom, a u školi je obustavljena nastava do daljnjeg, do utvrđivanja okolnosti i potencijalnog postojanja agenasa koji su tokom jučerašnjeg dana izazvali simptome trovanja kod učenika.
U isturenom odeljenju škole u Mošorinu nastava se realizuje, a direktorka škole Mirjana Nikolić Mušicki jutros je pokrenula interne postupke prikupljanja relevantnih informacija, uzimanje izjava od zaposlenih i druge intereventne i preventivne aktivnosti.
U školi je formiran i tim za krizne intervencije, a u u saradnji sa policijom i lokalnom samoupravom angažovane su osobe na obezbeđenju objekta.

Tanjug 11.02.2015 13:07
Foto Tanjug/J. Pap