018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dani vina i meraka u Niškoj banji (VIDEO)

Komentari: isključeni

Miodrag Savić iz Jelašnice ima najbolje crveno vino, Marin Krstić iz Sićeva najbolji je proizvođač belog vina, a Miomir Stanojević iz Niške banje ispekao je najbolju komovu rakiju.

Ovo su pobednici dvanaestih susreta vinogradara, tradicionalne manifestacije koja se pod nazivom Dani vina i meraka svake godine odrzava u Niškoj banji pod pokroviteljstvom instituta za voćarstvo i vinogradarstvo i gradske opštine.

Dani vina I meraka u Niškoj banji okupili su i ove godine najbolje domaćine i vinogradare, proizvođače vina i rakije iz sela sa teritorije ove gradske opštine. Sve ljubitelje dobre hrane i pića, goste, posetioce i učesnike ove manifestacije, pozdravio je Zoran Vidanović, predsednik opštine.

Gradska opština Niška banja, pored promocije svojih turističkih i poljoprivrednih potencijala ima saradnju i sa humanitarnim organizacijama sa kojima organizuje akcije pomoći.

Pored trakmičarskog dela programa, organizator 12. susreta vinogradara pobrinuo se da svi posetioci osete draž ove manifestacije. Na posebnim štandovima deljeni su besplatno kuvano vino, rakija i specijaliteti domaće kuhinje.

Povezane vesti