018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DANI KULTURE I TRADICIJE U NIŠU -RODU U POHODE-

U nasem gradu u toku je manifestacija Dani kulture i tradicije U Nisu – Rodu u pohode. Gosti iz Republike Srpske, Mađarske, Crne Gore i Severne Makedonije borave u Nišu gde različitim aktivnosti pokazuju kako čuvaju našu tradiciju u okruženjima u kojima žive i rade.
Dani kulture i tradicije, pod nazivom Rodu u pohode, okupili su kulturno-umetnička društva, iz regiona, koja čuvaju i neguju srpsku kulturu i tradiciju u dijaspori. Gosti iz okolnih zemalja su nizom aktivnosti pokazali kako su srpska tradicija i kultura održene u sredinama odakle dolaze.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada, Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Nišavskog upravnog okruga, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte i drugih gradskih institucija.Pored domaćina folklornog ansambla Vuk Karadžić iz Niša, publici su se predstavili iz učesnici iz Srpsko kulturnog umetničkog društva Boško Vujadin iz Istočne Ilidže – Republike Srpske, Srpsko kulturnog udruženje Taban iz Budimpešte, Ansambla narodnih igara i pesama Đurđevdansko kolo Mitropolije crnogorsko primorske iz Podgorice i Udruženje Srba i Makedonaca Branko Čajka iz Tetova .

Manifestacija Dani kulture i tradicije – Rodu u pohode održava se prvi put, a organizatori se nadaju da će postati tradicija.