018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Dani arhitekture“ i „Dani meksičke kulture“ ove nedelje u Nišu

Tradiconalna manifestacija “Dani arhitekture Niša” koju, 14. put zaredom, organizuje Društvo arhitekata Niša biće otvorena sutra, 15. oktobra. Ovogodišnji “Dani”, koji se svake godine organizuju u oktobru mesecu , trajaće  mesec i po dana. Za to vreme, poštovaoci arhitekture  moći će da  vide dve samostalne izlozbe  značajnih arhitekata Niša i Srbije, promociju monografije i tri gostojuće izložbe. Svečano otvranje  zakazano je za 19 sati u Galeriji Društva arhitekata Niša.

Sutra se nastavlja i koncertna sezona Fakulteta umetnosti i to nastupom kamernog ansambla “Naissa” u klasi profesorke Dragane Đorđević. ”Naisu “čine   studenti  Fakulteta umetnosti Brana Bojović – sopran, Marko Milisavljević – bariton, Natalija Rašić – klavir  i Vukašin Jelenković – klavir. Kamerni ansambl “Naissa”  nosilac je i specijalne nagrade Nemačke ambasade i nagrade na  međunarodnom  takmičenju za kamernu muziku u Kavadarcima u Makedoniji. Koncert u izložbeno – koncertnom prostoru Fakulteta umetnosti  u Knjaževačkoj ulici počinje u 20 sati.

U sredu, 16 .oktobra počinju i “Dani meksičke kulture u Nišu”. Dani  Meksika počinju u 20 sati u holu Univerziteta , a  otvoriće ih Njena Ekselencija  Mercedes Riuz Zapata, ambasadorka Meksika u Srbiji. Posetioci će moći da vide izložbu pod nazivom  “Amates” , a uživaće i u meksičkoj muzici ansambla „El Dorado”. Manifestaciju čini i projekcija filmova  Luisa Bunuela  “Velika lobanja”, “Uspon u nebo”  “Kći prevare” i drugi. Organizatori „Dana meksičke kulture“  su Ambasada Meksika u Srbiji , Niški kulturni centar i Studentski kulturni centar.

Povezane vesti