018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Blic o „Niškoj inicijativi“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Od 1. jula u Nišu i celoj Južnoj Srbiji postojaće samo komercijalni mediji jer tako nalaže Zakon o javnom informisanju i medijima. Da će takva medijska scena negativno uticati na informisanje slažu se i građani, koji se svakodnevno javljaju u žive programe NTV-a. Javila se i ideja da Nišlije same kupe nišku televiziju. O tome danas piše i Blic pod naslovom ,,Nišlije ne daju NTV,,.
O ovoj inicijativi pisao je i dnevni list Politika. Naime, građani bi trebalo da daju simboličnu sumu, a tim novcem bi Agenciji za privatizaciju isplatili 7 miliona dinara, kolika je vrednost imovine i kapitala NTV-a. Tako bi Nišlije dobije svoj javni servis. Da želja postoji govori i podatak da je 35 000 Nišlija dalo svoj glas za opstanak NTV. O tome danas piše i dnevni list Blic. Pod naslovom ,,Nišlije ne daju NTV,, u Blicu podsećaju da je nekoliko desetina hiljada građana Niša potpisalo svojevremeno peticiju protiv privatziacije niške televizije, tražeći transformaciju u Javni servis jugositočne Srbije.
Odbornici grada Niša, i ako su glasali za privaztiaciju, a na poslednjoj sednici sg i modelu privatizacije, na istoj toj sednici koja je prekinuta, najavili su pokretanje inicijative za odlaganje privatizacije i formulisanje još jedne inicijative za izmenu zakona o javnim servisima. Natsavak sednice najvljen je za petak, a da li će se o ovim temama i raspravljati i koliko su vremenski rokovi prepreka u njihovom sprovođenju, videće se narednih dana.