018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan žena sa prodavačicama na pijaci

Veći procenat žena je nezaposlen i siromašan u odnosu na muškarce, naročito one koje žive na selu, rekao je prilikom čestitanja 8. marta prodavačicama na Tvrđavskoj pijaci, predsednik Opštine „Crveni krst“, Darko Bulatović.
Kako je istakao, u opštini koja broji najviše niških sela, raznim programima se aktivno radi na edukaciji žena na ruralnom području, kako bi postale samostalne i unapredile svoj položaj u društvu.

Žene su nosioci egzistencije u mnogim seoskim domaćinstvima, ali njihove potrebe, prava i mogućnosti nisu dovoljno definisani i prepoznati u praksi, kaže prvi čovek Opštine „Crveni krst“, zbog čega je, kako je dodao, i odabrao da Dan žena provede sa prodavačicama na niškoj pijaci.

U ruralnim sredinama žene se još bore sa tradicionalnim odnosima u porodici i društvu i često nemaju pravo na imovinu, plaćen rad i socijalnu uključenost. Stvaranje boljih uslova za život jeste i njihovo ekonosmko osnaživanje, kažu u Upravi za poljoprivredu i razvoj sela.

U opštini Crveni krst ističu da će i u budućnosti pružati podršku ženama u borbi za ravnopravnost i unapređnje položaja u društvu.

Povezane vesti

  • http://Nis Falcon

    Svaka cast predsednice!