018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan Škole „Radoje Domanović“

Komentari: isključeni

Povodom 110 godina postojanja škole „Radoje Domanović“, učenici i zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi organizovali su niz aktivnosti sa ciljem da promovišu bogatu istoriju škole, ali i dečje stvaralaštvo. Takođe, škola bi u narednom periodu trebalo da dobije i rekonstruisane sportske terene, a veliku podršku za obeležavanje jubileja dobila je i od gradske opštine Medijana.

Za razliku od prethodnih godina kada je Dan škole obeležavan samo svečanom akademijom, ovoga puta proslava jubileja traje cele školske godine. Tako su učenici dali predloge za zastavu, grb i himnu škole, a kroz različite izložbe biće predstavljeni njihovi radovi i iz drugih oblasti.

- Gradska opština Medijana uvek je pomagala i podržavala akcije ove škole - kaže njen predsednik dr Nebojša Krstić. On je najavio da će o trošku opštine biti štampana i knjiga „Škola piše srcem“ u kojoj će se naći najduhovitije izjave najmlađih đaka.

U godini jubileja, škola će dobiti i rekonstruisane sportske terene. Kako najavljuje načelnica Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Jelica Velaja, radovi bi trebalo uskoro da počnu, a njihova vrednost je oko šest miliona dinara.

Centralni događaj ove godine biće svečana akademija koja je zakazana za 22. maj u Narodnom pozorištu i za koju se, takođe, priprema bogat program.

Povezane vesti