018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan posle prvog maja (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Pripadnici Žandarmerije pronašli su telo mladića koji se juče utopio u Bovanskom jezeru, javlja Tanjug. Reč je o 33-godišnjem D.V. iz Knjaževca. On je, kako je Niška televizija već izveštavala, kampovao na obali jezera, odlučio da se okupa u njemu i ubrzo po ulasku u vodu nestao u talasima. Ovo je jedini smrtni slučaj tokom proslave Praznika rada sa ovog područja, ali je Zavod za hitnu medicinsku pomoć od kada je počeo praznični raspust imao pune ruke posla, upravo zbog ponašanja školaraca.
Zaposleni u niškoj Hitnoj pomoći svaki Praznik rada dočekaju sa punim rukama posla. Ove godine se proslavaljalo i dan uoči Prvog maja, odnosno od prvog dana mini školskog raspusta kada su đaci, po svemu sudeći, želeli da uz, očigledno, veće količine alkohola nego što mogu da podnesu, želeli da obeleže ovaj kratki predah od školske klupe.
U odnosu na broj izletnika, broj intervencija u Hitnoj pomoći i nije toliko veliki, ocenjuje Anđelkovićeva. Čini se i da smo vremenom počeli da menjamo navike pa je na izletničkim roštiljima iz godine u godinu sve više piletine, ribe i povrća, a manje crvenog mesa. Osim porodice i prijatelja, na izletištima nam društvo prave i insekti pa se u šali može čuti da je Prvi maj najvažniji dan u životu svakog krpelja. Njih, zbog potencijalnih infekcija, nikako ne treba uklanjati svojeručno, već se obavezno javiti lekaru.
Što se tiče prvomajskog bilansa na putevima u Srbiji, iz Uprave saobraćajne policije saopštavaju da su evidentirane 82 nezgode u kojima su dve osobe smrtno stradale, a 54 povređene.