018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan opštine Svrljig (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Rukovodstvo i odbornici opštine Svrljig, na svečanoj sednici obeležili su 8. maj, dan opštine.

Istaknutim pojedincima, preduzećima i predstavnicima državnih organa uručena su opštinska priznanja, pohvalnice, plakete kao I najviše priznanje, povelja počasnom građaninu opštine Svrljig.

Osmog maja 1883. godine Nahija Svrljiška priključila se Kneževini Srbiji. Ovaj istorijski datum obeležava se kao dan opštine Svrljig.

Godine 1904. Derven postaje središte Svrljiškog Sreza. Opština Svrljig formirana je 1925. godine, a period izmedju dva svetska rata bio je zlatno doba u razvoju Svrljiga.

Danas se rukovodstvo Opštine Svrljig suočava sa brojnim izazovima, ali odlučno nastavlja putem razvoja i rada, uz oslonac na ono najvrednije što Svrljig ima, a to su ljudski i prirodni resursi.

Bivši predsednik opštine Milija Miletić bio je jedan od najuspešnijih predsednika koji je u tri mandata vodi ovu opštinu. Nova predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, svoju funkciju vidi kao veliku odgovornost da nastavi sa daljim razvojem opštine i podizanjem kvaliteta života stanovnika.

U najsvečanijem delu sednice Skupštine opštine „Svrljig“, najistaknutijim pojedincima i kolektivima dodeljene su pohvalnice, majske plakete, a najviše priznanje opštine Svrljig, „Povelja počasnog građanina Svrljiga“ dodeljena je Dragoslavu Mihajloviću Kanarincu, za izuzetne zasluge u promociji opštine i očuvanje izvorne muzike.

 

 

Povezane vesti