018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan opštine Merošina

Merošina je danas proslavila svoj dan, a tim povodom je više od 20 najboljih đaka iz brojnih merošinskih sela dobilo tablet računare. Opštinu su posetili i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin, čelnik Nišavskog upravnog okruga, predsednik opštine Aleksinac, kao i prvi čovek Grada Niša i brojne važne zvanice.

Ministar Sulejman Ugljanin, predsednik Okruga Aleksandar Cvetković, gradonačelnik Zoran Perišicć, član Veća Niša Miloš Banđur i drugi gosti složili su se oko toga da u merošinskom kraju treba ulagati u poljoprivredu i voćarstvo. O mogućnostima razvoja jugoistoka Srbije govorio je i ministar bez portfelja u srpskoj Vladi Sulejman Ugljanin.

U okolini Niša mnogo je nerazvijenih opština. Ministar i gradonačelnik su saglasni: nema razvoja bez Niša kao generatora privrednog razvoja, i to će država imati u vidu.

Predsednica opštine Sanja Stajić  kaže da je Merošini bio potreban novi koncept u rukovođenju. Pretpristupni fondovi EU čekali su na projekte na osnovu kojih je opština već dobila neki novac.

Posle razgovora u kabinetu  bio je priređen i kulturno-umetnički program u sali Doma kulture. Dvadesetak najboljih đaka dobilo je knjige i tablet računare, a zahvalnice su dobili i najbolji poljoprivrednici i saradnici opštine.

Povezane vesti

  • Миљана

    Дајте видео