018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan opštine Merošina (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

U Merošini je danas obeležen dan opštine. Na svečanoj akademiji u sali Doma kulture uz prigodan muzičko-scenski program uručena su tradicionalna priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i ustanovama.

“Najbitnije je da se dovedu ljudi koji će investirati u našu opštinu”, istakao je u uvodnoj reči Bojan Nešić, predsednik opštine Merošina.

Proslava dana opštine Merošina bila je prilika da se sumiraju rezultati rada u protekloj godini. Obnova putne mreže, prioritetan je zadatak u ovoj, ali i narednim godinama.

Žitelji Oblačine, Rožine, Gradišta i Lepaje dobiće mnogo bolju telefonsku komunikaciju, jer su započeti radovi na postavljanju optičkog kabla i instaliranju novih telefonskih centrala. Pored bržih telefonskih veza, u Merošini se još ovog leta planiraju radovi na poboljšanju vodosnabdevanja.

Ono po čemu je opština Merošina prepoznatljiva je višnja, 4000 domaćinstava živi od proizvodnje ovog voća. Za poseban doprinos razvoju opštine danski program podsticaja voćarstva na jugu Srbije “Fruits end berris”, nagrađen je plaketom. Ove godine prozvođači nisu zadovoljni otkupnom cenom, koja jedva može da pokrije troškove proizvodnje.

Svečanoj akademiji povodom 1. jula, dana opštine Merošina, prisustvovali su uvaženi gosti, predstavnici lokalnih i regionalnih institucija, državnih organa, kao i predsednici opština Aleksinac, Gadžin Han i Crveni krst.

 

 

 

 

 

Povezane vesti