018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan Filozofskog fakulteta (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Sedam novih studijskih programa, 50 naučnih skupova, 250 novih udžbenika, kao i dva nova centra za obrazovanje nastavnika i srpski jezik kao strani samo su deo rezultata rada Filozofskog fakulteta u poslednje 4 godine, rekao je povodom dana ove visokoškolske ustanove dekan Goran Makismović. Kako je istakao, od sledeće školske godine biće akreditovani i novi studijski programi.

Svečanim uručenjem diploma studentima koji su diplomirali, magistrirali i bili najbolji prošle školske godine obeležena je 43 godišnjica Filozofskog fakulteta u Nišu.

Ove godine Filozofski fakultet upisalo je 800 studenata na sva tri studijska nivoa, dok više od 4000 akademaca trenutno usavršava svoje znanje na ovom fakultetu, kaže dekan Goran Makismović.

Osim sa Francuskom i Rusijom, fakultet će u budućnosti uspostavti međunarodnu saradnju i sa drugim inostranim unverzitetima, kaže Maskimović. On dodaje da će u naredne dve godine biti akreditovani i novi programi na master studijama: nemački jezik i knjževnost, metodika nastave srpskog jezika i književnosti, filozofija i ruski jezik i književnost.

Povezane vesti