018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan Evrope u Balkanskoj ulici (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Dan Evrope 9. maj biće obeležen između ostalog i manifestacijom “Balkanska ulica Evropskih vrednosti“. U okviru nje svi posetioci moćiće da vide i uživaju u različitim aktivnostima poput rok koncerta ili debate o Evropi, dok će se osnovci takmičiti u kvizu znananja.
Balkanska ulica povodom Dana Evrope biće mesto na kome će i mladi i stariji moći da bolje upoznaju Evropske vrednosti i saznaju više o Evropskoj Uniji kroz niz aktivnosti.
Manifestacija će početi od 11 sati Evropskim festivalom civilnog društva, a svečano otvaranje je predviđeno za 12 sati. Program će, kako kažu organizatori, biti veoma interesantan.
Manifestacija povodom Dana Evrope koji se obeležava 9. maja biće otvorena za posetioce do 15 sati. Kompletan program može se videti na facebook strani EU info point Niš. Organizatori manifestacije su grad Niš, Eu info kutak, Koalicija inicijativa mladih Niš, Medija i reform centar, mladi ambasadori i organizacije civilnog društva. Dan Evrope obeležava se 9. maja kao dan sećanja na Šumanovu deklaraciju iz 1950. godine kojom je započet proces evropskih integracija.