018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan domaćeg filma u bioskopu „Vilin grad“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U bioskopu «Vilin Grad» sutra, 1 .oktobra, održava se “Dan domaćeg filma “. Film koji će biti prikazan je «Stara škola kapitalizma» Želimira Žilnika.

Film «Stara škola kapitalizma» smešten je usred talasa radničkih protesta koji se šire Srbijom. Revoltirani radnici provaljuju kapije fabrike u kojoj su radili i s razočaranjem otkrivaju pustoš koju su za sobom ostavili novi vlasnici. Film beleži sve kompleksniji, a opet i krajnje živopisan pregled sadašnjeg vremena i društvenih previranja pod razarajućim uticajima domaćeg i stranog kapitala.

Dan domaćeg filma održavaće se jednom mesečno u 11 gradova Srbije. I tokom 12 meseci biće predstavljeno 14 filmskih ostvarenja domaćih autora. Filmovi koji će biti prikazani nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu predstavljeni javnosti. Nakon svake projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima. Ulaz za sve projekcije tokom Dana domaćeg filma je besplatan, a projekcija filma Želimira Žilnika “Stara škola kapitalizma” počinje u 18 sati.

Povezane vesti