018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan cara Konstantina obeležen u školama

Komentari: isključeni

Na dan rođenja cara Konstantina, koji se obeležava 27. februara, nastava u školama širom Srbije danas je počela pričom o njegovom životu i značaju. Osnovna škola “Car Konstantin“ iz Niša, današnji dan provela je svečano – učenici obučeni u prikladne odore podigli su barjak sa hrišćanskim simbolom ispred školskog ulaza, a nije izostala ni specijalna dodela povelja.

Jednu od specijalnih povelja povodom svog dana, kolektiv niške Osnovne škole “Car Konstantin“ dodelio je čuvenom poštaru – humanisti, koji neguje hrišćanske vrline redovno obilazeći decu na administrativnoj liniji sa Kosovom kod Kuršumlije.

Inače, nastava u školama Srbije danas je počinjala pričama o svetom caru Konstantinu i njegovom životu i značaju. Oni koji nisu dovoljno naučili imaće prilike da znanje o ovom caru dopune tokom čitave ove godine, koja je u Nišu proglašena godinom jubileja Milanskog edikta, dokumenta koji je potpisao car Konstantin, rođen u tadašnjem Naissusu.

U niškoj osnovnoj školi koja nosi ime svetog cara odato je priznanje velikim humanistima i ljudima zaslužnim za današnji naziv škole, a direktor Nenad Stefanović iskoristio je priliku da se pohvali najvišom ocenom u spoljašnjem vrednovanju kvaliteta rada, koju je škola dobila.

Ovaj dan kao datum rođenja svetog cara Konstantina, i na mapi praznika Nišlija će, zasigurno, biti među najvažnijima.

Povezane vesti