018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan bez automobila u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

U okviru Evropske nedelje mobilnosti, u Nišu se u petak, 20. septembra, organizuje manifestacija „Dan bez automobila“. U periodu od 9 do13 sati biće zatvorene za saobraćaj ulice „Vožda Karađorđa i Milojka Lešjanina“. Grad Niš već godinama aktivno učestvuje u ovakvim akcijama, a gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić pozvao je sugrađane da toga dana ne koriste motorna vozla i na taj način podrže ideju da grad Niš postane čistije i uređenije mesto za život.

Evropska nedelja mobilnosti ove godine se obeležava od 16 do 22. septembra pod sloganom „Čist vazduh- ti si na potezu“. Ovog petka građani Niša biće na potezu. U samom gradskom jezgru ulice će biti zatvorene za saobraćaj, bez izduvnih gasova i buke motornih vozila, makar na nekoliko sati. Građani su pozvani da se pridruže akciji i svoje svakodnevne obaveze obavljaju ne koristeći automobile, kaže gradonačelnik Perišić.

Ovakve manifestacije trebalo bi da kroz promotivne kampanje i srovođenje mera utiču na smanjenje broja motornih vozila  u saobraćaju i da se u cilju očuvanja životne sredine češće koriste bicikli, javni prevoz i pešačenje. Gradska vlast nastojaće da i u narednom periodu različitim merama učini grad uređenijim i čistijim.

U okviru nedelje mobilnosti, ove godine Grad je odredio 20. septembar za „Dan bez automobila“. Ulice „Milojka Lešjanina“ i „Vožda Karađorđa“ biće zatvorene od 9 do 13 sati  od raskrsnice „Ured“ do raskrsnice „Sud“, a saobraćaj će biti prusmeren na alternativne ulice.

Kako je predviđeno, manifestaciji će se pridružiti oko 250 dece iz predškolske ustanove „Pčelica“, članovi biciklističkog kluba „Železnicar“, fudbaleri, košarkaši, odbojkaši drugi sportisti.

Povezane vesti