018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Dan bez automobila“ u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Centar grada, tačnije ulice  Generala Milojka Lešjanina i Voždova od Ureda do Suda, bile su danas zatvorene za saobraćaj. U „Danu bez automobila“ umesto četvorotočkaša na ulicama  su bili fudbaleri, košarkaši, odbojkaši, šahisti, deca iz „Pčelice“ i svi oni koji su želeli da provedu pre podne na čistom vazduhu. Saobraćaj je bio zabranjen od 9 do 13 sati.

Košarka, odbojka, karate, ili jednostavno igranje – u danu bez automobila centar Niša ličio je na veliko dvorište. Moto ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti je „Čist vazduh – ti si na potezu“. Više od 200 učesnika provelo je prepodne na ulici bez izduvnih gasova.

U nedelji mobilnosti gradonačelnik je pozvao sugrađane da više  pešače i ne koriste automobile.

„Dan bez automobila“ svako je proveo na svoj način. Šah na otovrenom i novi velemajstor – Miroslav Miljković ukrstio je figure sa najmlađima. Kik bokseri, ragbisti, karatisti, biciklisti, svi na jednom mestu, ljubitelji tramvaja među prvima.

U kampanju Evropska nedelja mobilnosti uključeni su predstavnici Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, Odeljenja saobraćajne policije, Upave za obrazovanje i Sportski savez grada.

Povezane vesti