018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan bez automobila – 20. septembar (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U subotu, 20. septembra, od 9 do 13 sati na Trgu kralja Milana održaće se manifestacija “Dan bez automobila”.

Na prostoru od Suda do Ureda sportisti će igrati utakmice, organizovaće časove borilačkih veština, a biciklisti će voziti od centra do brzog broda. Organizatori apeluju na građane da tog dana koriste javni prevoz, bicikle ili da pešače, a cilj kampanje je promocija zdravih stilova života.

Ove subote centar grada rezervisan je za sport i rekreaciju. Kod pošte će biti organizovane utakmice, na trgu kralja Milana biće promovisane borilačke veštine, a svoje učešće potvrdili su i gimnastičari i šahisti, kažu u niškom sportskom savezu. Ovo druženje počinje od 9 sati u okviru kampanje “Evropska nedelja mobilnosti”, pa će sve do 13 sati centar grada biti bez saobraćaja.

Od 11 sati počeće okupljanje biciklista za koje su, kažu organizatori, obezbeđeni pokloni, tehnička podrška i policijska pratnja tokom vožnje.

Organizatori apeluju na građane da ovog dana koriste javni prevoz, bicikl ili da pešače. Tokom manifestacije “Dan bez autombila” meriće nivo komunalne buke kako bi uporedili sa vrednostima kada centrom grada prolazi saobraćaj.

Uskoro će na trideset lokacija u gradu biti postavljeni češljevi za parkiranje bicikala, najavio je Mihajlović.

Povezane vesti