018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dan banja obeležen u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Vranjskoj banji

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U Srbiji se danas obeležava Dan banja, odnosno 100. godišnjica od kada je kralj Petar prvi Karađorđević doneo zakon o banjama. Budući da je ideju za ovaj zakon dobio boraveći u Vranjskoj banji, u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju upriličena je svečanost kao kruna višegodišnjeg renoviranja ovog zdravstveno-ugostitljskog objekta.

Pre jednog veka, Vranjsku banju je godišnje posećivalo oko 100.000 ljudi. Danas je taj broj tri puta manji, ali iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju uveravaju da čine sve da ovoj banji na jugu Srbije vrate stari sjaj.

Iako se, kada je reč o banjama, o sezoni ne može govoriti u uobičajenom smislu te reči, letnji period je svakako vreme kada se očekuje više posetilaca. Leto u Gradskoj opštini Vranjska banja neće dočekati nespremni.

Dan banja ove godine Specijalna bolnica obeležila je izložbom starih fotografija Vranjske banje, ali i otvaranjem biblioteke koja sadrži nekoliko stotina naslova koji će biti na raspolaganju pacijentima.

Na Dan banja je, takođe, u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju otkrivena bista kralja Petra, nekada radog gosta lečilišta nadomak Vranja.

Povezane vesti