018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dačić: Tadić je štitio vrh policije od promena

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Izjava Borisa Tadića je primer političkog licemerja i potpune amnezije, rekao je prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, povodom izjave Tadića da je i Dačić morao da snosi odgovornost kao ministar unutrašnjih poslova, ako je vrh policije smenjen zbog loših rezultata.

„Kao da su svi zaboravili da je on (Tadić) bio na čelu Saveta za nacionalnu bezbednost, a Miki Rakić na čelu Biroa za koordinacije službi bezbednosti, i da su oni imali direktan link sa policijskim vrhom, preskačući mene kao ministra“, rekao je Dačić za Blic.
„Oni su štitili policijskih vrh od promene. Uslov Demokratske stranke bio je da (Milorad) Veljović ostane direktor, čak i posle isteka mandata, bez konkursa, jer odluke o tome ne donosi ministar nego Vlada“, naveo je Dačić.
On je rekao da se ne bavi Tadićem, jer je lider Nove demokratske strabke „opsednut njime i Socijalističkom partijom Srbije“.
„Bolje da se (Tadić) bavi analizom sopstvenih grešaka i svojih partija. A izbori su pokazali kako narod o kome misli“, rekao je Dačić.
Tanjug 23.06.2014 07:24
Foto Tanjug, N.Milošević (Arhiva)