018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dačić: Srbija nije mesto za prepucavanja ambasadora Rusije i SAD

Komentari: isključeni
Tagovi:

Srbija podržava borbu protiv terrorizma u svetu i daje jasnu podršku i ima o tome jasan politički stav, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, uoči puta u Njujork, gde će biti održana generalna sednica UN.

„Radimo izmene pravne regulative koja će omogućiti da sankcionišemo ljude koji učestvuju u konfliktima u svetu“, rekao je Dačić. On je na konferenciji za novinare rekao da Srbija ne može da učestvuje u vazdušnim napadima protiv terorista, ali može na druge načine.

Ministar Dačić je dodao da će Srbija snažno podržati međunarodnu borbu protiv terorizma, uključujući akcije protiv Islamske države.

Dačić je ocenio da Srbija nije pravo mesto za prepucavanja ambasadora Rusije i SAD, jer nije međunarodna organizacija u kojoj se iznose takva mišljenja.

 

CH: IVICA DACIC

 

Ministar je na molbu da prokomentariše verbalni sukob dvojice ambasadora naveo da se svet nalazi u veoma teškoj krizi međusobnog poverenja, a da će Srbija kao država koja će iduće godine predsedavati OEBS-u insistirati na popuštanju u odnosima velikih sila.

Povezane vesti