018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dačić: Očekujem pozitivne odluke

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je posle bilateralnih susreta sa šefovima diplomatija Francuske i Švedske u Luksemburgu da oni smatraju da nema mesta za postavljanje novih uslova Srbiji i da to neće podržati.

Dačić je u Luksemburgu razgovarao sa Loranom Fabijusom i Karlom Biltom pre prvog sastanka Saveta za primenu S S P. On je podsetio da su Švedska i Francuska tradicionalne saveznice Srbije na putu ka članstvu u EU.

Premijer je izjavio da je što skoriji početak pregovora o pridruživanju EU od istorijskog značaja za Srbiju i da je stoga važno imati podršku prijatelja. Dačić se osvrnuo na inicijativu Velike Britanije i Nemčke da napredak Srbije u evropskim integracijama pregovaračkim okvirom bude usko vezan za normalizaciju odnosa sa Prištinom i istakao da odluka o tome još nije donesena.

Premijer je najavio da će tokom predstojećeg sastanka sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton i komesarom za proširenje Štefanom Fileom razgovarati o ovim temama, kao i o implementaciji dosadašnjih dogovora sa Prištinom u vezi sa predstojećim lokalnim izborima na Kosovu.

(Tanjug)

Povezane vesti