018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dačić na Kosovu: „Izađite na lokalne izbore da izaberete srpsku vlast!“

Komentari: isključeni

“Meni je dozvoljena verska poseta i ja sam ovde zato što verujem u Srbiju”. Ovim rečima započeo je svoje obraćanje građanima okupljenim u dvorištu manastira Gračanica, premijer Srbije Ivica Dačić.

„Izađite svi na lokalne izbore, da izaberete srpsku vlast“. Ovim rečima je Dačić pozvao Srbe da se odazovu lokalnim izborima na Kosovu 3. novembra.

„Dosta nam je bilo poraza na Kosovu. Treba nam pobeda. Zato od vas tražim pobedu na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji. To neće biti pobeda  srpske liste, već pobeda jedinstva koje je sada najvažnije“, poručio je Dačić, dok su okupljeni građani uzvikivali: „Kosovo je srce Srbije“.

Pre okupljanja građana, premijer Dačić je rekao novinarima kako ovom posetom želi da prenese poruku mira i zajedničkog života.

„S druge strane, želim reći da Srbija brine o svom narodu, o svojim građanima i da će to tako biti i u buduće. Sve ostalo je, naravno, stvar dnevne politike“, rekao je Dačić i dodao da neće učestvovati na mitingu koji je u vreme njegove posete u Gračanici organizovala građanska inicijativa Srpska.

„Nije moje da učestvujem na partijskim skupovima, ali se zna koga Srbija podržava“, poručio je Ivica Dačić.

Dačić je prilikom današnjeg obraćanja građanima osudio i sve učestalije incidente na severu Kosova – „Zar će Srbi ovde ginuti od srpske ruke. Zbog čega? Zbog vlasti? Ne!“- poručio je Dačić.

Kosovske vlasti odobrile su dolazak premijera Dačića, zato što je zahtev za posetu bio isključivo verskog karaktera, izjavio je juče premijer Kosova Hašim Tači.

„U zahtevu srpskog premijera da poseti manastir Gračanice stoji da je to zahtev isključivo verskog karaktera tako da smatram da nema ni jednog razloga da se ne odobri takva poseta”, kazao je Tači na zasedanju Vlade Kosova.

Autor: Marija Milijić

Povezane vesti