018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dačić: Brisel zna naše uslove

Komentari: isključeni

Premijer Ivica Dačić izjavio je da je Beograd obavestio Brisel o tome šta je „dovoljan razlog i uslov“ da prihvati sporazum sa Prištinom i najavio da će to biti tema sutrašnjih razgovora.

„Proteklih dana definisano je nekoliko pitanja za koja Beograd smatra da je nepohodno da budu sadžana u dogovoru da bi srpska strana mogla da prihvati taj dokument“, rekao je Dačić za Tanjug.

On je precizirao da je Beograd u međuvremenu „odgovorio na ono što je bio pitan – šta je to što je dovoljan razlog i uslov da prihvati sporazum“.

On je naglasio da Beograd nema nikakve tajne, skriveni plan ili želju da ide na pregovore, a da oni ne uspeju:

„Naprotiv. Samo smatramo da je od vitalnog značaja da se reši pitanje policije, pravosuđa i da na teritoriji severa nema prisustva neke buduće kosovske vojske“, dodao je Dačić. „Pitanje datuma za početak pregovora o članstvu Srbije u EU ne sme da bude na uštrb kvaliteta dogovora i njegove sprovodljivosti“, naglasio je premijer.

On je rekao da će večeras, po njegovom povratku iz Litvanije, biti razgovora i o sastavu delagacije koja će ići u Brisel, ali je dodao da će delegacija – obzirom na to da je ovog puta sastanak hitno zakazan – „biti u užem formatu“. (Tanjug)

Povezane vesti