018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Đaci OŠ „Car Konstantin“najbolji na konkursu „Znanjem i sportom protiv nasilja“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Likovni radovi đaka Osnovne škole “Car Konstantin“ proglašeni su najboljim na konkursu “Znanjem i sportom protiv nasilja“. Istoimeni projekat, čiji je cilj razvijanje svesti o suzbijanju nasilja, Policijaska uprava Niš privodi kraju sa đacima 10 niških osnovnih škola, u saradnji sa gradskom opštinom Medijana, sportskim društvima i drugim gradskim institucijama.
Na likovni konkurs “Znanjem i sportom protiv nasilja“ pristiglo je 1000 radova. Među njima prvo i treće mesto osvojili su učenici trećeg razreda OŠ “Car Konstantin“, dok je drugo mesto pripalo učeniku OŠ “Dr Zoran Đinđić“.
Projekat “Znanjem i sportom protiv nasilja“ počeo je da se realizuje u oktobru. Devetsto dvanaest učenika trećeg razreda 10 osnovnih škola sa teritorije opštine Medijana, edukovalo se u 17 radionica o načinima suzbijanja vršnjačkog nasilja i svoje znanje pokazalo u kvizovima na istu temu.
Projekat će biti okoncan do kraja godine sportskim nadmetanjima, kada će najbolje škole dobiti sportsku opremu.U dosadasnjim takmicenjima, sa 68 poena,vodi OS “Car Konstantin“,medjutim, mogucnosti za promenu na tabeli jos ima.

Povezane vesti