018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Đaci kupili trubu svom drugaru (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Učenički parlament Osnovne škole “Bubanjski heroji“ već nekoliko godina organizuje humanitarne akcije u kojima đaci prikupljaju sredstva za svoje školske drugare kojima je potrebna pomoć. Ovog puta obradovali su Martina Mitrovića, učenika trećeg razreda, tako što su mu kupili trubu, kako bi mu omogućili da vežba i napreduje i kod kuće.
Koliko nečije malo nekome može značiti puno znaju učenici Osnovne škole “Bubanjski heroji“. Već četvrtu godinu zaredom prikupili su sredstva kako bi pomogli nekom od svojih drugara. Nedavnom akcijom obezbedili su sredstva za kupovinu muzičkog instrumenta za učenika trećeg razreda ove škole Martina Mitrovića, koji svira trubu u muzičkoj školi, a koji će od sada moći da vežba i kod kuće.
Osim što voli da svira, Martin peva i u crkvenom i školskom horu, pa se na poklonu zahvalio pesmom.
Ipak, prema rečima pedagoga ove škole, sve je manje svesti o tome koliko je važno biti human, pa je cilj ovakvih akcija i da se ukaže na to zbog čega je dobro pomagati drugima.
Iz škole kažu da će sličnih akcija biti još ove godine, pa će, osim na Martinovom, videti sreću i na licima drugih kojima je pomoć potrebna.

Povezane vesti