018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Đaci iz Gornjeg Komrena uskoro u novoj školi (VIDEO)

Komentari: isključeni

Učenici koji žive u Gornjem Komrenu mogli bi već od marta naredne godine da nastavu pohađaju u svom naselju, najavljuje izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović. Nova zgrada je završena, a ovih dana se radi na uređenju dvorišta gde se gradi nova ograda, a prostor popločava behaton pločama.

Đaci koji žive u Gornjem Komrenu prinuđeni su da pešače po nekoliko kilometara svakog dana do najbliže škole u naselju Branko Bjegović, jer je stara škola u njihovom mestu neuslovna za rad, dok radovi na novoj školi još nisu završeni. Uprkos tome što je nova zgrada izgrađena pre oko godinu dana, Jovanović kaže da zbog problema sa administracijom škola još nema đake. Međutim, očekuje se da se to promeni narednih meseci.

Jovanović kaže da bi škola mogla da primi prve đake već u martu ili aprilu sledeće godine, ukoliko uskoro bude završena procedura oko tendera za rušenje stare zgrade u dvorištu.

Vrednost radova parternog uređenja iznosi 4.800.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz Programa izgradnje za 2013. godinu. Izvođač radova je preduzeće “Angrus” iz Niša.

Povezane vesti