018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Da se ne zaboravi…

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Postavljanjem venaca na spomenike žrtvama NATO agresije, predstavnici opštine Crveni krst, na čelu sa predsednikom Darkom Bulatovićem, obeležili su 14 godina od kada je Niš prvi put bombardovan tokom vazdušnih napada 1999. godine. Bulatović je istako da nevine žrtve  bombardovanja nikada ne smeju biti zaboravljene.

Samo dan nakon početka bombardovanja, na meti NATO letelica našao se Niš. Tada su bombardovani vojni aerodrom i kasarna Stevan Sinđelić na teritoriji opštine Crveni krst. Iako te večeri nije bilo ljudskih žrtava, u napadima narednih dana i meseci poginulo je 56 Nišlija, a više od 200 ranjeno. Prilikom polaganja venaca predsednik opštine Crveni krst Darko Bulatović rekao je da se ovih žrtava ne treba sećati samo na današnji dan, kao i da samo poštovanjem događaja iz prošlosti možemo da se nadamo boljoj budućnosti.

Zbog strateških objekata, opština Crveni krst se često nalazila na meti NATO agresora. Tako je 7. maja 1999. kasetnim bombama, navodno, umesto aerodroma, pogođena zgrada Univerziteta i pijaca, kada je poginulo 15 ljudi.

Povezane vesti