018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Da li će Niš ostati bez Svratišta? (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Niš bi u drugoj polovini ove godine mogao da ostane bez jedinog Svratišta za decu ulice, jer su preko projekata sredstva obezbeđena do kraja juna, kaže koordinator Svratišta Boško Aleksić. Gradski većnik zadužen za socijalna pitanja Branislav Ranđelović najavio je da će se gradske vlasti u narednom periodu sigurno baviti time na koji način mogu da pomognu. Inače, deci svratišta humanitarna organizacija “Ljubi bliženjeg svog” uručila je paketiće sa odećom i hranom.

Osim što je neizvesno hoće li svratište imati novca da nastavi rad, veliki problem je i nedostatak prostora, jer iznajmljivanje kuće u Mačvanskoj ulici sami plaćaju. Zbog toga, Aleksić očekuje od grada da pronađe prostor za koji ne bi morali da plaćaju zakup.

Gradski većnik zadužen za socijalna pitanja Branislav Ranđelović za probleme Svratišta saznao je, kako kaže, iz medija, pa je zbog toga odlučio da ih poseti. Kako je najavio, o Svratištu će se najverovatnije govoriti na nekoj od narednih sednica Gradskog veća, kako bi pronašli način da se finansijski pomogne.

Inače, predstavnici međunarodne organizacije “Ljubi bližnjeg svog” donirali su korisnicima svratišta pakete sa hranom i odećom, kako bi im, ističu, bar malo ulepšali ove praznične dane.

Svratište za decu ulice postoji od 2009. godine i do sada je kroz njega prošlo više od 200 dece. Osim onih koji rade na ulici, ovde dolaze i deca iz problematičnih porodica. Otvoreno j svakog dana između 12 i 18 sati. Sa decom rade volonteri koji organizuju različite kreativne radionice, a osim toga, korisnici mogu da dobiju i zdravstvenu pomoć.

Povezane vesti