018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Crveni krst: Sanacija atarskih puteva u septembru (VIDEO)

Komentari: isključeni

Početkom septembra trebalo bi da počne sanacija 11,6 km atarskih puteva na teritoriji opštine Crveni krst. Sanacija će obuhvatiti 5 sela, a projekat će finansirati Uprava za poljoprivredu i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Pored toga, opština Crveni krst najavila je i potpisivanje sporazuma sa Institutom za javno zdravlje radi ispitivanja ispravnosti 5 seoskih vodovoda.

Sela Gornja Trnava, Sečanica, Donji Komren i Berčinac dobiće atarske puteve, a biće obnovljen i put Mezgraja-Trupale, najavljeno je na sastanku opštine Crveni krst, Uprave za poljoprivredu i Saveta građana.

Opština Crveni krst i Institut za javno zdravlje potpisaće sporazum o ispitivanju ispravnosti vodovoda u selima: Leskovik, Rujnik, Hum, Paljina i Kravlje, a na inicijativu Saveta građana.

Institut za javno zdravlje počeće sa hemijskim analizama ispravnosti vode onda kada se, kažu u opštini, izdvoji dovoljna količina novca. Projekat obnove atarskih puteva sa  60 odsto finansiraće Ministarstvo za poljoprivredu, dok će ostatak novca dati Uprava za poljoprivredu.

Povezane vesti