018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Crveni krst organizovao pokaznu vežbu zbrinjavanja povreda nakon saobraćajne nesreće (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Povodom Svetskog dana zdravlja, 9. apila, Crveni krst u Nišu organizovao je pokaznu vežbu zbrinjavanja povreda i pružanja prve pomoći nakon saobraćajne nesreće. U ovoj akciji, pored učenika osnovne škole Ratko Vukičević, koji su prošli šetsomesečnu obuku, učestvovali su i licencirani instruktori i predavači Crvenog krsta.
Pokazna vežba sanirenja povreda nakon saobraćajnog udesa, u kojem je pijani vozač udario dvoje dece na biciklima, kruna je šestomesečne obuke učenika šestog rareda osnovne škole Ratko Vukičević u pružanju prve pomoći.

Naročita pažnja posvećena je obuci za pružanje pomoći kod saobraćajnih nesreća. Razog za to su statistički podaci koji pokazuju porast broja sobraćajnih nesreća sa teškim povredema u poslednjih desetak godina. Edeukaciju osnovaca organizovao je niški Crveni krst u saradnji sa Američkim kutkom, koji je obezbedio sav potrošni materijal za obuku i prezentaciju.
Pokaznoj vežbi niških osnovaca prisustvovali su i učenici Pravno poslovne škole, koji su, takođe, na eudkaciji u Crvenom Krstu. Ova organizacija, ujedno organizjuje i obuku prve pomoći za naše sugrađane, buduće vozače.

http://youtu.be/P5KDLSAie98