018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Crnogorsko primorje uskoro bogatije za 5 luksuznih hotela (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na crnogorskom primorju trenutno se gradi pet luksuznih hotelskih kompleksa, a vrednost ugovorenih investicija iznosi do tri milijarde evra, saopštila je Nacionalna turistička organizcija Crne Gore. Iz ove turistčke organizacije takođe navode da ovog leta očekuju veći broj turista nego prošle godine.

Crnogorsko primorje će od ove godine biti bogatije za nekoliko luksuznih hotela, koji će imati 3 do 5 zvezdica. Jedan od najvećih turističkih projekata u izgradnji je Porto Montenegro, nautički centar i luksuzna Marina u Tivtu gde je do sada investirano oko 180 miliona evra.

Lokacije ostalih luksuznih hotela su Sveti Stefan, Kumboru i Luštice. Prema rečima Saše Radovića, predsednika nacionalne turističke organizacije Crna Gora, ova država je po turističkim investicijama na prvom mestu u Evropi.

Prošle godine je Crna Gora imala rekordnu turističku posetu od 1,5 miliona turista. Najviše je tursita bilo iz Rusije, Ukrajine i zemalja EU, dok je iz Srbije plaže crnogorskog primorja posetilo 350.000 gostiju. U odnosu na prošlu godinu, u prva četiri meseca postoji porast broja turista za 6%.

 

 

 

Povezane vesti