018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Crne kutije iz malezijskog aviona stigle u Britaniju

Komentari: isključeni
Tagovi:

Crne kutije iz malezijskog aviona koji se srušio sa 298 putnika i članova posade na istoku Ukrajine, stigle su u Britaniju, saopštila je specijalna istražna komisija ukarajinske vlade.

„Danas… crne kutije iz Boinga 777 su stigle u Britaniju pod kontorolom ICAO (Međunarodne civilne vazdušne organizcije)“, navela je Komisija na svojoj Fejsbuk staranici, preneo je Rojters.

Zvaničnici Malezije predali su juče crne kutije sa leta MH17 Holandskoj komisiji za bezbednost (OVV) koja predvodi međunarodnu istragu.

Britanski premijer, Dejvid Kameron, najavio je da će britanski vazduhoplovni stručnjaci analizirati sadržaj crnih kutija iz malezijskog putničkog aviona.

Kameron je na Tviteru naveo da će, na zahtev holandske vlade, britanski eksperti preuzeti podatke za analizu, preneo je AP.

Ukrajina je prepustila Holandiji vodeću ulogu u istrazi uzroka pada malezijskog aviona, izjavio je holandski premijer, Mark Rute, i naveo da će prva tela žrtava avionske nesreće na istoku Ukrajine stići danas u Holandiju.

Identifikacija ostataka mogla bi, prema njegovim rečima, potrajati nekoliko nedelja ili meseci.

U padu „boinga 777″ prošle sedmice poginulo je svih 298 putnika i članova posade. Većina putnika – 193 – bili su državljani Holandije.

(Tanjug)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti